Primăria Comunei Gorgota
Str.Principala, Nr.70, Sat Gorgota
Telefon:0244.474.511
Fax:0244.474.511

Programe și strategii➠ Strategie de dezvoltare

Coperta
Actuala stare de planificare, legata de imprevizibilitatea si complexitatea dinamicilor ce guverneaza procesele administrative si economice, face sa devina urgenta conceperea unor mecanisme ce pot garanta un raport din ce in ce mai strans intre evaluare si proces de plan.

Suprapunerea limitelor induse de diferitele exigente de sector, indicatiilor asupra amenajarilor teritoriale, ce provin din directivele tehnice si din indicatiile pentru dezvoltare sugerate de sistemul de finantari conexat cu

Fondurile Europene – face sa devina mai delicata tema celui ce planifica si intocmeste o stategie de dezvoltare.

In fata multiplicarii informatiilor si asteptarilor, cel care planifica are datoria de a evalua care sunt caile oportune pentru o proiectare orientata catre o dezvoltare coerenta si unitara a teritoriului.

Aceasta abordare este cu atat mai actuala, cu cat devin active noile mecanisme generate de principiul subsidiaritatii, respectiv de promovarea descentralizarii economice si financiare si deplasarea accentului catre administratia locala. Participarea si pregatirea devin elemente semnificative pentru implementarea „Strategiei de Dezvoltare Locala”, cu scopul de a realiza strategiile, obiectivele si continuturile identificate de Administratia Comunei Gorgota.

Pe de alta parte, planificarea in sine impune noi modele si noi metode de abordare pentru armonizarea strategiilor la nivel supracomunal. Strategia, pentru a fi eficace, trebuie sa tina cont de diferitele argumente de dezvoltare a teritoriului, cu obiectivul dezvoltarii integrate in toate sectoarele ce contribuie in general la imbunatatirea calitatii vietii.

Prezenta strategie de dezvoltare locala intentioneaza sa confrunte caracteristicile evidente ale economiei locale, din ce in ce mai orientata spre modelul de dezvoltare integrata, cu diferitele argumente de dezvoltare prezente pe teritoriu si reprezentate de indicatiile politicilor comunitare aplicate prin utilizarea Fondurilor Europene.

Verificarea compatibilitatii interventiilor, in acest sens, va trebui sa tina cont de elementele semnificative ce caracterizeaza economia localitatii, in asa fel incat criteriile de fezabilitate si coerenta sa poata constitui o vointa precisa de transformare reala a teritoriului comunei. Cu alte cuvinte, evaluarea trebuie conceputa nu ca un instrument de verificare si reflex static a urgentelor sociale si de mediu, ci ca experimentare dinamica a unui ansamblu de interventii capabile sa satisfaca concret prioritatile indicate in Strategia de Dezvoltare Locala.

Din acest motiv, se subliniaza necesitatea introducerii Comunei Gorgota in panorama dezvoltarii judetului, regiunii si tarii, cat si realizarea unei planificari rationale in vederea accesarii finantarilor din surse publice (europene, nationale, regionale si judetene) si din resurse private.

Strategia de dezvoltare a Comunei Gorgota trebuie sa aiba o coerenta proprie, fondata nu numai pe respectarea urgentelor istorice, de infrastructura si de mediu, dar mai ales pe coordonarea cu directiile generale de dezvoltare ale judetului si ale regiunii.

Aceasta apare ca si calea de urmat catre integrarea diferitelor circuite sustinatoare ale progresului, care se articuleaza in crearea de sinergii capabile sa dezvolte localitatea ca sistem complex, in toate aspectele sale esentiale.

„PROGRAMUL” de fata este instrumentul central prin care administratia Comunei Gorgota exercita rolul de strateg pentru un nou model de dezvoltare, pus in aplicare in asa fel incat sa depaseasca dificultatile unei programari fragmetare care, nu numai ca nu favorizeaza o ulterioara dezvoltare, dar ar risca sa faca inutil orice efort financiar si de programare.

Pentru a vedea strategia în totalitatea ei, apăsați aici pentru a decărca strategia !

Pentru a vedea hotărârea privind aprobarea strategiei de dezvoltare locală 2015-2020, apăsați aici !

Anunțuri

Declarații de căsătorie

Hotărârile Consiliului Local

Ultimele informații adăugate